Je kunt wel steeds meedoen met de massale gedachte om te beginnen over het weer die een opspeelt als onderwerp dat men vaak bezigt, als je bv. de auto uitkomt om te tanken of als je op de markt een vage bekende ziet. Ik refereer naar het welbekende gezever over het weer. De een vindt het koel als het een beetje waait en de ander vindt het lekker warm omdat ie net terug is van de wintersport.

Men kan beter over andere zaken praten, maar daar komen de mensen niet zo gauw op. Want je wil niet te snel allerlei privé- zaken aan halve wildvreemden kwijtraken. Als men aan mij ‘s morgens op het werk vroeg hoe het ging, kon ik toch niet zo gemakkelijk zeggen; Oh, goed hoor! Ik sta niet zo snel op, wel op tijd, maar ook wel met tegenzin. En dan nog overal aan denken zodat je volledig netjes en voorbereid op je werk komt en dan meteen een moelijke vraag beantwoorden. Nou, die vraag is helemaal niet zo moeilijk, maar het antwoord geven natuurlijk. Je kunt je er met een Jantje-Van-Leiden van af maken door dat “Oh, goed hoor!”te zeggen.

Want als je bv. zegt wat ik te veel zei, dan komt er geheid een volgende vraag: “Hoezo?” Wat zei je dan? Nou, gewoon, dat het matig gaat of niet zo goed. Wat dan te doen? Je moet dus gewoon een opmerking terug gooien als; Heb je het al gehoord over… En dan had je het over iets uit het nieuws en dan maakte het niets uit of die andere persoon wel of niet iets wist van dit onderwerp.

Dat weer met al die facetten kan me gestolen worden. Nee, andere onderwerpen interesseren me veel meer, maar die zijn dus enger of zo. Je aanpassen aan het weer is een noodzaak, want net als het weer ben jezelf ook een onderdeel van het ecologische systeem.

Vorig artikelCULTUUR – De Verkiezingen van wat ook alweer, op 20 maart!
Volgend artikelESF 2019 – Even voorstellen
Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor de lokale omroep van Bodegraven (en omgeving) ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Ook heb ik 1,5 jaar gewerkt bij Den Haag FM (De lokale omroep van Den Haag) ik was techneut voor het programma "De Goede Zaak" een programma voor en door Maatschappelijk betrokken ondernemers, Helaas stopte dit na 1,5 jaar. Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!) Veel kijk en luister plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here