Ja ik moet als radiomaker toch weten wat voor muziek goed is en wat minder goed is, ofwel wat moet ik draaien en wat vooral niet.
Wel voor het ESF dacht ik ook maar een soort bookmaker uit te hangen en mijn beoordeling per land neer te zetten.
Je kan het een beetje als tip zien van wat ik goed en niet goed vind, uiteraard ieder zijn eigen smaak!

BELGIE
Klinkt goed, zou hoge ogen kunnen scoren, maar is naar mijn idee iets te rustig.

FRANKRIJK
Veel te druk en helaas weer de aandacht willen krijgen met een “speciaal mens” (Travestiet) niet echt een goed bedoelde act voor het ESF.

ENGELAND
“It’s bigger” of “Het is groter”, ben erg benieuwd waar hij het echt over heeft. Een goed meezing nummer soms tikkie te druk en heeft meer weg van een Gospel of Musicalhit dan een ESF nummer.

DENEMARKEN
Dee mij gelijk denken aan Lilly Allen, ietwat te  zoet, maar kan wel op wat aanhang rekenen. Mag met iets meer pit.

ESTLAND
Poppy hit met een duidelijke stem, beetje mix alá Avicii helaas laag gewaardeerd maar ik geeft dit nummer toch een goede kans op een (semi) finale plaats.

AUSTRALIË
In eerste opzicht het idee dat FROZEN een live act heeft. De Zangeres haalt hoge tonen, doet mij vooral denken aan Tarja Turunen. De dance scene mix die erbij komt maakt het er zeker niet lelijker op!

ISRAEL (THUISLAND)
Begint te rustig en blijft te rustig, niet goed voor het “in slaap val gehalte”.  Zeer goede stem waar helaas meer uit te halen valt.
Netta haalde vorige jaar hogere scores!  Maar ja enigzins hoeft Israel niet zo heel erg zijn best te doen dit jaar.

ITALIE
Ik ben niet zo heel erg weg van “rap” zeker niet op het ESF, dus van mij part krijgt dit geen hoge score. Ze hadden het beter aan kunnen pakken.
Eigenlijk was het ESF nog het enige kanaal waar vrijwel GEEN rap in voor kwam. Jammer.

Vorig artikelESF 2019 – Even voorstellen
Volgend artikelCULTUUR – Eerst de verkiezingen, dan de echte lente
Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor de lokale omroep van Bodegraven (en omgeving) ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Ook heb ik 1,5 jaar gewerkt bij Den Haag FM (De lokale omroep van Den Haag) ik was techneut voor het programma "De Goede Zaak" een programma voor en door Maatschappelijk betrokken ondernemers, Helaas stopte dit na 1,5 jaar. Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!) Veel kijk en luister plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here