Er verschijnen veel artikelen in de media over prijzen, veiligheid en het moderniseren van telefonie. En allerlei gadgets hiervoor. Wat betreft de prijzen moet het zo veel mogelijk zijn voor een redelijke prijs. Er is reclame genoeg hiervoor om tot een keuze te komen.
Als er over veiligheid gerelateerd aan telefonie gepraat wordt, dan denkt men alleen nog maar aan niet telefoneren als je autorijdt of fietst. En ook lees je af en toe wat over veiligheid wat betreft je privacy en de mogelijke aantasting daarvan of dat je bankaccount niet gehackt wordt of dat je foto niet overal opduikt.

Maar dé andere veiligheid is de gezondheid van de telefonerende gebruiker van de Smartphone.
Die zou niet aangetast mogen worden door het gebruik maken van telefonie. Maar ondertussen gebeurt het heel echt wel; dan gaat het vooral over straling. Die straling straalt zelfs als je denkt dat je telefoon uit staat in je broekzak of in je tasje zogenaamd niks ligt te doen. En ontvangen berichten. Maar die mobiel ontvangt steeds data voor je Apps en je contacten, zoals sms’jes en ontvangen berichten en niet-beantwoorde telefoontjes.

Wetenschappers waarschuwen voor die straling die voor bv. neurologische problemen kunnen zorgen. Misschien merk je het zelf pas over enkele decennia, maar hier kan een zogenaamd nieuwe ziekte opstaan. Wat heb jij? Oh, ik heb uitval in mijn herinneringen en pijn in mijn hoofd. Ik heb stralingsziekte.
En dan is er ook nog het gevaar van oorsuizen of nog meer gehooruitval door vooral de oortjes diep in je oren duwen en hem lekker hard zetten. Op een bepaald moment kan dat geluid niet meer harder gezet worden, omdat je het toch niet meer hoort of goed hoort.

Nu wordt er nog niets tegen gedaan. Je kunt er wel wat tegen doen; zoals wat dan?
Nou, de telefoon los van je oor houden en niet in de auto bellen, want daar wordt door de kooiconstructie de straling vervijfvoudigd. Of zeker niet met een hele groep bellers in één treincoupé allemaal met je mobiel bezig zijn. Dat merken we binnen 20 jaar wel. Allemaal naar de dokter als je 40 bent. Ouderdomsziekten voor 70-jarigen worden nu ervaren door 40-jarigen.

Ik zie nog niet veel maatregelen en voorlichting hierover. Zal ook wel tegengehouden worden door de providers- en fabrikantenlobby’s. Zij hebben er natuurlijk geen belang bij dat de gevaren té bekend worden of dat telefoneren ontmoedigd wordt. Of ze gooien er tegen die tijd een leuk tegenonderzoekje tegenaan. Dat ligt vast al klaar.

Vorig artikelCULTUUR – Steeds meer zelf doen
Volgend artikelVernieuwde Website…
Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor de lokale omroep van Bodegraven (en omgeving) ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Ook heb ik 1,5 jaar gewerkt bij Den Haag FM (De lokale omroep van Den Haag) ik was techneut voor het programma "De Goede Zaak" een programma voor en door Maatschappelijk betrokken ondernemers, Helaas stopte dit na 1,5 jaar. Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!) Veel kijk en luister plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here