PIETS UITSPRAAK – De brand in de Notre Dame, een Drama evenals de wereld zelf

Wat leven we toch in een rare en complexe wereld. We krijgen heel veel meteen onder de ogen via de vele media. Maar meteen actie ondernemen of iets verbeteren gaat vaak veel te lang duren of komt helemaal niet van de grond..
Ik kon het even niet geloven. In een paar dagen is er tegen het miljard aan euro’s opgehaald om de Notre Dame te restaureren. Het is één van de oudste en meest populaire monumenten van de Franse hoofdstad, maar het is niets meer dan een gebouw, maar wel vol kunstschatten! Gemaakt van steen, hout etc.
Terwijl de hele wereld kijkt naar de kathedraal van Notre Dame, wordt er dagelijks gemiddeld 200 kilo plastic per seconde de zee in gedumpt.
Nog steeds sterven er elke dag gemiddeld 8500 kinderen van de honger. Het ijs op de Noordpool smelt onrustbarend snel.
Dagelijks trouwen er gemiddeld 41.000 meisjes die niet eens de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
Ze moeten trouwen om allerlei achterhaalde redenen. Elke dag kampen we met het wereldwijde vluchtelingenprobleem Nog steeds is er geen genezing voor diverse dodelijke ziektes, die dagelijks slachtoffers maken.
Er zijn veel Nederlandse gezinnen die naar de Voedselbank moeten… Moet ik nog doorgaan…
De hoop voor een betere wereld is moeilijk in stand te houden. Mooie kerk was het, mooie wereld was het ook. Alletwee mogen wel een verfje krijgen van bv. die goedgeefse miljardairs en politici die te veel nutteloos wapentuig aanschaffen.
Laten we ons zorgen maken over onze gezamenlijke toekomst, over wat we achterlaten aan onze kinderen,over wat we zijn en wat we willen zijn.
Een tweede miljard kan er ook heus komen voor de eerder genoemde goede aardedoelen. Wat heb je aan de Notre Dame op een dode planeet? Zo, dat wou ik even kwijt.

Vorig artikelCULTUUR – De lente gaat goed samen met happy music.
Volgend artikelESF 2019 nadert..
Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor de lokale omroep van Bodegraven (en omgeving) ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Ook heb ik 1,5 jaar gewerkt bij Den Haag FM (De lokale omroep van Den Haag) ik was techneut voor het programma "De Goede Zaak" een programma voor en door Maatschappelijk betrokken ondernemers, Helaas stopte dit na 1,5 jaar. Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!) Veel kijk en luister plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here