ESF 2019 nadert..

De spanning stijgt per dag.

0
109

Nog 3 weken en 1 dag en dan vind de eerste halve finale plaats van het Eurovisie Songfestvial uitgezonden zoals altijd op de Nederlandse TV NPO 1.

Zoals bekend staat Nederland dit jaar op zijn hoogst bij de bookmaker en is de kans volgens hun dat Duncan Laurence wint met zijn nummer Arcade, zeer groot zo groot dat er al een paar grote steden waaronder Den Haag en Maastricht het touwtrek gevecht al zijn aangegaan om in welke plaats het festival volgend jaar wordt georganiseerd. Mensen houd er wel rekening mee dat het niet aan de bookmakers ligt of Duncan gaat winnen! Dat hij in de top 10 terrecht kan komen is een zeer grote kans, dat hij in de top 5 komt waarschijnlijk ook, maar de top 3 of zelfs nummer 1 weet nooit iemand zeker. Buiten het feit om dat dit ligt aan de voters daar ter plekke “and our 12 points goes to” is er ook nog een bel publiek, en aangezien je niet voor je eigen land mag bellen zie ik toch de kans iets verkleinen, een paar maanden terug wisten we nog nauwelijks wie Duncan L. was, en nu zo hij inmens populair zijn onder het Nederlandse volk… nu nog in alle andere landen.

Ik ben zeker niet negatief hoor, ik vind het een goed, sterk en stevig nummer, het staat in ieder geval beter als vorig jaar, Waylon deed het niet verkeerd maar voor zijn doen en laten had het stukke beter gekund helaas. Oké en stel Duncan zou nu nummer 1 worden, wat dan, hebben ze dan ook al gedacht aan wat er dan volgend jaar in Nederland gaat gebeuren, in welke plaats of provincie dan ook, er komt een gigantische golf mensen deze kant op, goed voor de commercie / lokale ondernemers! Maar ik hoor de afgelopen jaren ook verhalen voorbij komen dat ik toch erg mijn twijfels heb of Nederland dit wil, op nummer 1, GELD, KOSTEN, er moet een enorme pot worden opengegooid wil je dit giga evenement uberhaubt organiseren.. Hebben we dat wel, en hoort dat geld niet beter besteed te worden? Vroeger was het EU-SF, toen waren het nog een paar landen die mee deden en waren de kosten ook stukken lager dan nu, tuurlijk dingen veranderen maar soms moet je het een halt toeroepen.

Maar och laat Nederland het nu maar winnen, laat ons land de kosten maar betalen, zolang er dan maar niks onder zal lijden, want ik zeg ook wel weer eerlijk, komt het naar Nederland dan acht ik de kans erg groot dat ik daar misschien wel alle 3 de dagen zit, en misschien wel live radio maak vanuit de dan gekozen locatie. Welke ESF fan zou dat nu niet willen?

dinsdag 14 mei vind de eerste halve finale plaats.
donderdag 16 mei de 2e halve finale
zaterdag 18 mei de hoofd finale.
Zeer waarschijnlijk zullen alle uitzendtijden zo rond 21:00 s avonds op NPO 1 zijn en dat is mooi voor de dinsdag want dan doen wij nog net verslag van de laatste minuten voor het ESF en de week erop kunnen we direct melden wie de winnaar was… alhoewel elke fan dat ondertussen al wel weet, en als Duncan wint, dan weet denk ik heel Nederland het gewenst of ongewenst wel.

Ik zeg VEEL LUISTER PLEZIER, en vergeet niet elke dinsdag avond van 20:00 – 21:00 naar De Muziek Experts te luisteren voor oude en nieuwe ESF muziek en informatie en updates bij de muziek!

Vorig artikelPIETS UITSPRAAK – De brand in de Notre Dame, een Drama evenals de wereld zelf
Ik ben Bas, Sinds 2006 ben ik werkzaam voor de lokale omroep van Bodegraven (en omgeving) ik heb hier zo'n beetje alle taken al gehad, van techneut, hulpje, event manager tot aan Co-Host, Redacteur en Radio Maker (DJ). Ook heb ik 1,5 jaar gewerkt bij Den Haag FM (De lokale omroep van Den Haag) ik was techneut voor het programma "De Goede Zaak" een programma voor en door Maatschappelijk betrokken ondernemers, Helaas stopte dit na 1,5 jaar. Bij Radio Bodegraven maak ik wekelijks 2 radio programma's op de dinsdag avond. 19:00 - 20:00 : Bas On Air (Daar gaat deze site over) 20:00 - 21:00 : De Muziek Experts (Muziek vd Jaren 60 tot heden, met columns, vinyl, taalvouten, en nog véél meer!) Veel kijk en luister plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here